2012 m. vasario 28 d., antradienis

Apie esminius dalykus. PINIGAI II

Prisimenat, kalbėjau apie tai, kad pinigai - ne turtas. Tie, kas (VIS DAR) mano, kad - turtas, turėtų atsižvelgti į šį puikų įrašėlį iš ROUBINI'STŲ blogerių komandos.
Enjoy.

Laikui bėgant daug kas pasimiršta... Pasimiršta, kad visi mes tikrai mirsim (nors mokslininkai ir labai ardosi, kad atrastų nemirtingumą, bet dar ne faktas, kad jį gavę mes nerealiai netrokšim mirties :)) Pasimiršta, kad pinigai kažkada buvo supainioti su turtu, nes buvo labai tampriai (per auksą ir banko sistemos "kietą" pririšimą) susieti su turtu, o dabar jau 40 metų taip nebėra...
Pasimiršta, kad pinigai reikalingi apskaitai, aiškumui - kas ko vertas. O ne turtui.
Pasimiršta, kad mes kažkada išmokom blogai jaustis... O juk galim išmokti jaustis tiesiog gerai :) Ir pamiršti, kad kažkada buvom įpratę jaustis blogai :)
Pasimiršta ir tas faktas, kad pinigai TURI PRASMĘ TIK TADA, KAI JIE TEKA (kai kurie labiau mėgsta terminą "SUKASI"). Kai pinigai nustoja judėti prasideda ekonomikos koma...
Tai šitas blogo įrašas - vienas pačių, mano supratimu, įžvalgiausių ir tiksliausių, nes pirštu į akį - kur mūsų problema: mes pamiršom, kad pinigai - ne realus turtas ir ne reali vertė, o tik apskaitos vienetai, kaip ir elektros srovėje - judantys priešinga kryptimi elektronams, judantys priešinga kryptimi prekėms ir paslaugoms (na ir kapitalui - bet juk jis irgi realiai turiniu yra prekės ir paslaugos ar jų kombinacijos).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą