2012 m. vasario 21 d., antradienis

Pauzė

Buvo toks SONY reklaminis TV klipas. Jo esmė tokia: gyvena Antarktidoje mokslininkas, šalta, lauke pūga ir tik bėgioja lauke keli pingvinai. Mokslininkas veda video dienoraštį. Kiekvieną dieną jis vis įsijungia kamera ir tarsteli, kiekvieną dieną vis liūdnesnis: "Nothing to report". Palieka kamerą kuriam laikui, paskui išjungia.

Tai ir aš kelias savaites pastebiu, kad "nothing to report", nes Graikijos klausimas lyg ir sprendžiasi (70% skolos privatininkams elementariai nurašoma, 100 mlrd. EUR, nei daug nei mažai :) - įsivaizduokit, jei jums nuėjus į banką tarnautojas staiga pasakytų, kad atiduos tik 70proc. sumos, ir tai - ne iškart, o obligacijomis, per 10 metų? Kokia būtų jūsų reakcija? tai vat kaip tik tai ir "susitarė" privatūs bankai ir Graikija), Iranas ir Sirija jau pasiekė mėlynos ugnies įtampos būklę, po kurios.... naftos kaina bus tokia, kurios mes neesam regėję. Be to, kadangi labai daug Irano naftos perka Italija (žiūrėkite šito straipsnio pačioje pabaigoje esanti grafika - "blynukus" tuos: http://www.bbc.co.uk/news/business-17094275), jos ekonomikos atsigavimas tampa dar labiau komplikuotas ir abejotinas....
Taigi, iš Irano klausimo (be to kiek vėl pas mus kainuos benzinas ir dyzelis) mes netrukus grįšim ir vėl prie Pietų Europos klausimo.

O kol kas aš tokį projektelį vykdau, tai kurį laiką atsijugęs būsiu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą