2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

LONG-TAIL Lietuvoje. Šlovės alėja (cool ir inspiring): FOVAE

Jau esu rašęs apie brolius Dailides (PIXELMATOR), kurie sugebėjo tapti milijonieriais....per savaitę.
Esu pasiruošęs ir toliau savo ištikimiausių skaitytojų dėmesį traukti prie LIETUVOS LONG-TAIL ŠLOVĖS ALĖJOS.

Šiandien - tik trumpas linkas apie įmonės FOVAE įkūrėją ir pačią naujo verslo (kuris turi potencialą per kelis metus tapti tikrai pasauliniu - laisvai) idėją.

Kartu ir noriu atkreipti dėmesį, kad "Skype" tai sukūrė estai. Vargu ar iš tų milijardų, kurie dabar naudojasi Skype'u apie tai ką nors žino. O gaila. Geriau būtų, kad ir Estai turėtų savo supersėkmės istoriją.

Aš sau išsikėliau užduotį jūsų akyse pademonstruoti Long-Tail - kad tai gali ir turi suteikti globalių rinkų (skaitytojų), globalių pajamų (reiks pereit prie anglų kalbos ir jau turiu kelias mintis, kaip tai darysiu) ir globalaus poveikio. Na, mažų mažiausiai - poveikio idėjinio, tokio, "kurio negalima atremti" kaip sakė Hugo. Hugo konkrečiai pasakė taip: "Galima atremti priešo armijas, įsiveržusias į jūsų teritoriją, ir net jas išstumti. Idėjų - ne."

Vieno labai įdomaus ir man asmeniškai poveikį padariusio globalaus žmogaus blogą siūlau ir jums aplankyti ir paskaitinėti - irgi "inspiring".  Bet pastebėsit, kad visiškai kitaip, nei PIXELMATOR, ar FOVAE, ar ta kultinė Aliaskos baldų gamintoja, kas mėnesį sulaukianti 3 milijonų vizitų į savo svetainę.

Ne viską žemėje sprendžia Long-tail, kaip ne viską žemėje sprendžia statistika. be visur, kur dalyvių (sąlyginai nepriklausomų ir veikiančių nuosava valia) yra labai daug (ar tai būtų vandens atomų, ar milijonai potencialių pirkėjų, ar pirkimo-pardavimo transakcijų - nesvarbu) pradeda veikti tam tikri dėsniai, apie kuriuos plačiau - kitame įraše. Pažadu, jis bus smagus, nes jau dabar turiu smagių idėjų jam - apie STATISTIKĄ, vieną iš ESMINIŲ DALYKŲ makroekonomikoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą